Het is niet altijd even duidelijk hoe je een zelf gemaakt kledingstuk het beste kunt wassen.

Je hebt een leuk stofje uitgezocht, en je wilt natuurlijk gelijk aan de slag. Wist je dat het verstandig is, om voordat je het patroon uitradert en achter de naaimachine een gaaf kledingstuk creëert, de stof eerst te wassen?!  Maar hoe ga je het wassen? In kant en klaar gekochte kleding vindt je altijd zo'n handig waslabel met wasvoorschriften, voor veilig wassen. Je wilt je zelfgemaakte kledingstuk natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en dat lukt alleen door het op de juiste manier te wassen. Hoe was ik mijn stof? 30 of 40 graden? wel of niet in de droger? etc.

We genieten van de laatste mooie september dagen, maar inmiddels zijn we natuurlijk alweer druk met de stoffen voor de komende Herfst en Winter.

Laten we eens kijken naar de stoffen trends voor deze winter.

De eerste stoffen uit de nieuwe lente zomer 2017 stoffen zijn gearriveerd. De stoffen collectie is ook dit modeseizoen weer zeer vernieuwend.

Skai, hoe verwerk je het, het best en gemakkelijkst?! Verwarm de skai enigszins in de zon of boven de radiator, hierdoor wordt het iets soepeler en wat elastisch. Waardoor het zich gemakkelijker laat verwerken.